Dags för en konferens i Malmö?

25 maj 2021 lily_hansen

Letar man efter ett fint ställe att ha konferens i Malmö behöver man nog inte leta så länge. En konferens skall kunna erbjuda deltagarna på en behaglig miljö, samtidigt som det ska kunna gå att arbeta effektivt och koncentrerat. 

För dig som har i uppdrag att anordna en konferens är det viktigt att tänka på att den behöver inledas med något. Likaväl som att det ska finnas ett moment som knyter ihop vid avslutningen. Lika viktigt är det att se till att det blir gott om paus.

Det kan vara olika aktiviteter som ramar in och på ett naturligt sätt ger de där välbehövliga pauserna under dagen. Deltagarna behöver både få gnugga geniknölarna och kunna få ögonblick då de slappnar av helt. 

Annars blir det lätt en dålig balans under dagen och kanske i slutändan en riktigt eländig konferens. Det vore ju ett tragiskt öde. Ett vanligt knep är att förlägga sina konferenser på en plats man aldrig tidigare varit på. Det ger även en annan sort sammanhållning.

 

   

Utmaningar och teamkänsla

Vid en konferens är det viktigt att det blir både miljöombyte och lite nya inslag av både lek och allvar. En annan aspekt är att det är viktigt att deltagarna känner sig uppskattade för det arbete de vanligtvis gör till vardags. 

Så likaväl som att bjuda in externa aktörer för att hålla en föreläsning, är det att ta vara på den kompetens som finns i företaget. En bra mix ger förmodligen det bästa resultatet och det vinner alla på i längden. 

De flesta människor mår bra av att ha lite tid för reflektion och egen tid. En del har helt andra behov. Kolla därför gärna upp om det finns aktiviteter som att sporta eller ta en promenad när arbetsdagen är slut. En trevlig middag på kvällen är ett bra avslut på dagen.

Fler nyheter

27 september 2023

Vad är digitalisering