Det var lättare, och svårare, förr

07 oktober 2019 admin

Det är tur att man inte är ung längre.
Nej, syftet är inte att låta pessimistisk men ju äldre man blir desto mer frånkopplad blir man från vad som är aktuellt. Speciellt i denna tid då vi alla är uppkopplade.

Borta verkar dock den tid vara då man bara kunde hoppa mellan olika jobb bara sådär. Nu får man genomgå djupa personlighetsanalyser och utvärderingar för vilket jobb som helst. Förr i tiden var det i princip bara att dyka upp och säga ”Hej, här är jag. Har ni något jobb?”
Självklart gick det inte bara att dyka upp på en fabrik och tro att man skulle syssla med spännsystem för pressar från dag ett, men det var ändå lite enklare förr.
Är man dock i behov av spännsystem så är det enklare än någonsin idag. Bara att surfa in på Jibro Maskin och ta kontakt.  

Men det är väl å andra sidan en naturlig utveckling. Företagen vill ha in rätt folk från start och många jobb kräver i varje fall grundläggande datakunskaper idag. Ofta kan ju detta innebära att systemet är på engelska, och hanterar man inte språket så blir det lite krångligt.

Förvisso så är det en sak som har blivit enklare. Kan man skriva så kan man faktiskt jobba från vilken plats som helst i världen numera.
Ja mer eller mindre. Vissa stället vill man kanske inte åka till, oavsett om det går att jobba där eller inte.

Har man bara en dator så kan man försörja sig på massa småjobb. Vistas man i länder där det går att klara sig på en fraktion av den ekonomi som krävs i högskatteländer, så är det smooth sailing.
Då kan man sitta och översätta en text i ena stunden för att i den andra vara på väg ned till stranden för sol, bad och drinkar.

 

Fler nyheter

08 januari 2024

Vad är handel