Företagslarm håller tjuvarna på avstånd

26 februari 2022 lily_hansen

editorial

Det är 2020-talet. De analoga tiderna med pärmar och papper är förbi. Numera är det datorer, telefoner, faxar och skrivare som gäller. Utrustning som kostar pengar. Alla företag och verksamheter är på ett eller annat sätt beroende av dem. Annars kan de inte driva sina affärer, ha kontakt med kunder eller sköta sin bokföring. Men vad händer när kontoret stänger på kvällen och alla dessa värdesaker lämnas kvar i lokalen? Tjuvarna ser sin möjlighet.

För att skydda värdesakerna i din verksamhet bör du installera ett företagslarm om du inte redan gjort så. Alla inbrottstjuvar kan räkna ut att det på varje kontor alltid finns någonting av värde. Det är egentligen inte ens någonting de behöver kontrollera på förhand. Ibland chansar de helt enkelt, och ofta får de med sig någonting. Men du kan avskräcka tjuvarna och förebygga mycket skador om du alltså har låtit installera ett företagslarm till lokalen.

 

företagslarm

 

Larmet har många funktioner

Företagslarmet fyller flera syften. Dels är oljudet från alarmet så öronbedövande och tortyrliknande att en tjuv aldrig vill stå ut med det. Bovarna och banditerna kommer fly för att inte få permanenta hörselskador. Dessutom påkallas allmänhetens uppmärksamhet. Även folk på långt håll kommer att höra att larmet har gått igång. De kommer att förstå att ett inbrott har skett och kan larma polisen. Även det lär stressa tjuvarna och ge dem eld i baken.

Ett tredje syfte är att företagslarmet kan kopplas direkt till en larmcentral. Då sitter det någon som direkt kan uppmärksamma att larmet har gått igång och kontaktar dig för att meddela att så har skett. Samtidigt kan de skicka ut egen personal till platsen. För det fjärde har larmet även en avskräckande effekt. Bara vetskapen om att byggnaden är larmad kan göra att tjuvarna inte gör sig besväret att försöka bryta sig in. Det är värt väldigt mycket.

Fler nyheter

08 januari 2024

Vad är handel