Hitta rätt designgolv

27 oktober 2021 jonas_olsson

advertorial

Vad är ett designgolv och hur kan det lyfta ditt hem till nya höjder? Med designgolv menar man ett golv där en designer har tagit fram just det golvet. Och det brukar dessutom vara ett golv som inte serietillverkas i någon större mängd. Skillnaden mot ett golv som inte är ett designgolv brukar även vara att det håller en mycket högre kvalitet, och att du till och med kan känna igen designerns signum i golvet.

Det finns inte så många designgolv på marknaden att du har en mängd att välja och vraka bland. Men om du tycker om att ha ett lite mer speciellt golv i ditt hem eller på ditt företag, som inte alla andra har, så kan du exempelvis hitta ett passande golv på amtico.com/se via länken: https://www.amtico.com/se/lvt/produktsoekning/DC357/. Du kanske vill ha ett golv som passar in på ditt företag, exempelvis i entrén eller konferensrummet.

 

 

Hitta en golvläggning du tycker om

I vissa fall är designgolv skapade så att du inte har något annat val än att lägga det som designern har tänkt. Men i andra fall kan det vara så att du kan hitta på egna val med det golv som finns. Hur du gör beror på ifall det är ett golv som går att lägga som du vill, eller om det är ett golv som endast passar att lägga på ett visst sätt. Den typ av golv som består av mindre delar som sätts ihop, är perfekt för dig som vill ha lite mer frihet.

Liksom mosaikgolv eller klinkergolv kan du även lägga vissa designergolv, som har olika färger och mönster där bitarna kan passas ihop. Du kanske väljer att prova något eget med det golvet, men om du har de funderingarna så börja helst med att provlägga golvet innan du gör en permanent läggning.  

Fler nyheter