Hur du väljer rätt hyllsystem för dina förvaringsbehov

07 november 2022 Helen Johansson

editorial

Organisera med hyllsystem

Oavsett om du vill organisera ditt hem, kontor eller garage behöver du ett hyllsystem som rymmer alla dina tillhörigheter och samtidigt ser bra ut. Men när det finns så många olika typer och stilar av hyllsystem på marknaden, hur vet du då vilket som är rätt för dig?

För att hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut har vi sammanställt en kort guide om hur du väljer rätt hyllsystem för dina behov. Läs vidare för att få veta mer!

image

Tänk på helheten

Funktionalitet
Det första du behöver tänka på när du väljer ett hyllsystem är vad du ska använda det till. Behöver du en plats för att förvara lådor med semesterdekorationer? Letar du efter en plats för att hålla barnens leksaker organiserade? Eller behöver du något tungt för att hålla verktyg och utrustning i garaget?

När du vet vad du ska använda hyllorna till kan du börja begränsa dina alternativ. Om du till exempel letar efter förvaring i ett litet utrymme kan trådhyllor vara ett bra alternativ eftersom de ger gott om utrymme för luftflöde och inte kräver konsoler eller stöd. Om du däremot behöver hyllor som klarar mycket vikt är hyllor i metall eller trä förmodligen ett bättre val

Utseende
Förutom funktionalitet måste du också tänka på hyllsystemets utseende. Chansen är trots allt stor att hyllorna kommer att vara synliga för alla som kommer in i rummet. Om du letar efter något Elegant och modernt kan hyllor i metall eller glas vara ett bra val. Om du vill ha något som ser mer traditionellt ut är trähyllor ett bättre alternativ. Och om du vill ha ett rustikt utseende kan trådhyllor vara precis vad du letar efter.

Håll bara funktionalitet och utseende i åtanke så hittar du säkert något som passar dina behov! Vill du veta mer om hyllsystem så kika gärna in hos https://omni-retail.se/webshop/hyllsystem.html

Fler nyheter