Kan vem som helst köpa en padelbana?

19 maj 2022 lily_hansen

editorial

En padelbana är inget man går och köper på en lunchrast precis. Bara idén att köpa padelbana skulle nog te sig ganska oöverkomlig för de flesta. Om man tillhör överklassen så kan det ju i och för sig vara så att man har en egen tennisbana. Men att spela tennis var väl mest populärt när Björn Borg hade sin storhetstid. Nu står nog herrgårdarnas tennisbanor mest och samlar ogräs. 

Padel är en sport som verkligen är på segertåg i Sverige. Den första padelbanan byggdes 2009 i Båstad. Det kanske inte är så konstigt med tanke på tennistraditionen som finns där. Alla i Båstad är väl tennisfans, men det kan vara roligt att förnya sig också. Numera finns det nog inte en större stad med självaktning som inte har en padelbana. 

 

köpa padelbana

 

Även småorter och gårdar kan ha en padelbana

Faktum är att man inte behöver vara en stor stad för att köpa padelbana. Det är ju ingen jätteanläggning om man nöjer sig med en enda bana. Små orter har ofta dåliga möjligheter till sysselsättning för ungdomar – eller ja, även för vuxna i många fall. Då kan det vara en god idé att rida på padelvågen och köpa padelbana.

Det finns företag som vet exakt hur man uppför en padelbana. De vet hur marken ska förberedas och hur grunden ska läggas som underlag för ytskiktet, som ofta är konstgräs. Väggarna uppförs som regel i form av en stålkonstruktion med glasväggar. Efter uppförandet kan företaget stå för service och förse en med nödvändiga reservdelar. 

Så tveka inte inför att köpa padelbana. Om du har en herrgård med en gammal nedgången tennisbana är det läge att byta ut den mot en modern padelbana. Där kan ju till och med dina undersåtar på gården få en chans att roa sig, när inte du själv spelar med dina kompisar.

Fler nyheter