Ladda upp med begagnade pallställ

22 april 2021 lily_hansen

Börjar det bli svårt att komma fram på lagret för att det står inleveranser i vägen? Då har du förmodligen brist på pallställ. Det är enkelt åtgärdat, och du behöver inte ens köpa nya. Det finns en stor marknad för begagnade pallställ, och när du får ordning på lagret är det både lättare att ta sig fram där och att hitta rätt varor när du ska leverera ut dem.

Ordning och reda är något väsentligt för att jobbet ska flyta på effektivt och rationellt. Om du senare vill bli av med pallställen, finns det alltså en marknad för dem. Då bara säljer du dem igen, för begagnade pallställ är mycket eftertraktade. 

Skylta upp i gångar och hyllor

Det är inte bara den som har kemiska medel som behöver skylta upp ordentligt, även om det förstås är extra viktigt då, så att det inte sker förväxlingar av gods. Vad du än har för lagervaror är det bra om man lätt ser vad som finns på hyllorna. Ett sätt är att skaffa stora skyltar som visar vad som finns på olika pallställ. 

Det ska också vara lätt att komma fram med truck på lagret. När du har fått in alla pallställ får du mer plats eftersom det går att trava på höjden. Du kommer att upptäcka hur smidigt det är, och dessutom tar du vara på lagerytan på ett mer effektivt sätt.

Utseendet är ofta inte det viktigaste

Till skillnad från reklambroschyrer och butiksförsäljning är det inte så viktigt hur snyggt pallstället är. Det ska fylla sin funktion, en mellanlagring tills varorna ska ut igen till kund.

Är pallstället lite skavt spelar det ingen roll, bara det är helt och stabilt. Om du är estet ut i fingerspetsarna, så kan du självklart köpa helt nya pallställ också, så att även allt på lagret är oklanderligt propert.

Fler nyheter

27 september 2023

Vad är digitalisering