Magi av neonskyltar i Malmö

19 november 2022 Helen Johansson

editorial

En stad full av neonskyltar

Om du någonsin har varit i den pittoreska staden Malmö i Sverige vet du att det är en plats full av charm. Från de historiska byggnaderna och kullerstensgatorna till kaféerna och butikerna finns det något onekligen magiskt över denna skandinaviska pärla. Och en av de saker som gör Malmö så speciellt är dess överflöd av neonskyltar.

image

Iögonfallande skyltar

Neonskyltar finns överallt i Malmö – och de ger en extra touch av nyckfullhet och spänning till en redan vacker stad. Oavsett om de blinkar i fönstren på barer och nattklubbar eller om de lyser stadigt över hotellentréer är dessa färgglada lampor omöjliga att missa. Och de är en stor del av det som gör Malmö till en så rolig och livlig plats att besöka.

Historien om neonskyltar
Neonskyltar uppfanns första gången 1910 av en fransk ingenjör vid namn Georges Claude. Han upptäckte att när han applicerade en elektrisk ström på ett rör med neongas producerade det ett briljant ljus. Denna upptäckt ledde snabbt till att den första kommersiella neonskylten skapades, som användes för att göra reklam för en frisörsalong i Paris.

Därefter spreds neonskyltarna som en löpeld. På 1920-talet användes de över hela världen för att göra reklam för allt från restauranger och hotell till teatrar och bilaffärer. Och 1930 blev New York Citys berömda Times Square hemvist för några av historiens största och mest ikoniska neonskyltar

Neonskyltarna i Malmö
Idag finns det mer än 1 000 neonskyltar i Malmö – vilket gör staden till en av de mest färgstarka i Skandinavien. Och även om en del av dessa skyltar är nya är många faktiskt ganska gamla. Faktum är att vissa går tillbaka så långt tillbaka som till 1940-talet! Att gå runt i Malmö är som att ta ett steg tillbaka i tiden; varje sväng ger dig en ny bländande uppvisning av ljusa lampor och retrochic.

Om du letar efter en rolig och festlig plats att besöka, se till att lägga till Malmö i Sverige på din lista! Denna charmiga stad är fylld av otaliga läckerheter – inklusive mer än 1 000 vackra neonskyltar. Så oavsett om du beundrar dem på avstånd eller tar bilder på nära håll, glöm inte att ta in all den skönhet som Malmö har att erbjuda. Vill du veta mer om neonskyltar så rekommenderar vi att du kikar in hos https://www.skyltcompaniet.se/produkter/neonskyltar/.

Fler nyheter