Njut av konferens i Värmdö

20 november 2021 jonas_olsson

editorial

Du kan säkert rutinen vid det här laget. Man går in genom dörren till den stora anläggningen, ofta är det hotell, en skola eller en idrottssal. En plats där det får plats väldigt många människor. Du går fram till bordet som avslöjar var du ska leta någonstans. Här finns massvis med namnbrickor, uppdelade i bokstavsordning. Sådana där brickor man hänger runt halsen som ett halsband. Det här är det första man gör när man är på konferens.

Den där namnbrickan man hänger runt halsen blir en slags ackreditering som ger dig rätt att vistas på platsen. Du ser samtidigt vilka mer som är deltagare på konferensen genom att de delar en likadan namnbricka. Ja, eller kanske inte helt likadan. Namnet skiljer sig förmodligen åt. Om ni inte av en väldigt osannolik tillfällighet har samma namn allihop. Vem vet, det kanske är en konferens som har samlat människor med samma namn?

 

image

 

Utbyt erfarenheter och inspiration

Anledningen till varför det arrangeras en konferens kan förstås se olika ut. Men väldigt vanligt är att det är personalstyrkan från en hel koncern som samlas på samma plats. Anställda från företaget på en plats i landet får chans att träffa andra människor som är anställda av samma företag men jobbar i en annan stad. Man får på så sätt möjlighet att utbyta både erfarenheter och inspiration att ta med sig in i arbetsvardagen.

Var det är bäst att åka på konferens kan diskuteras, men att åka på konferens i Värmdö är åtminstone ett hett tips. Det kan du meddela din chef. Konferenser handlar om mer än att bara eventuellt få ny kunskap och nya perspektiv. Det handlar om att bryta mönster. Om att få göra någonting annat. Om att få variera sitt umgänge och äta god mat. Och kanske, kanske, ta en drink i baren efter avklarad arbetsdag.

Fler nyheter