Skydda ditt hem och skapa stil med markiser i Stockholm

14 februari 2024 Veronica Urena

editorial

Markiser erbjuder inte bara skydd mot solens stekande strålar utan också ett estetiskt inslag som kan förhöja utseendet på ditt hem eller företagsbyggnad. Ett väl utvalt markissystem kan vara skillnaden mellan en oanvändbar utomhusyta och en inbjudande plats för avkoppling eller social samvaro. De kan också bidra till energibesparingar genom att reducera värmeintrånget till byggnadens inre. Denna artikel kommer att guide dig genom olika typer av markiser, deras fördelar och hur du bäst väljer en som passar dina behov.

Typer av markiser

Fasta markiser

Fasta markiser i Stockholm är en permanent installation som ger skydd mot väder och vind året runt. Dessa är idealiska för platser där starkt solskydd behövs regelbundet, som över fönster som vetter mot söder. De skapar ett klassiskt utseende och är designade att hålla i många år.

Uttagsmarkiser

En uttagsmarkis eller fällarmmarkis erbjuder flexibilitet eftersom den kan dras in när den inte används. Perfekt för uteplatser och balkonger där du kanske vill njuta av lite sol ibland. De kan manövreras manuellt med en vev eller automatiskt med en motor.

Terrass- och balkongmarkiser

Denna typ av markis är speciellt framtagen för större uteplatser och balkonger. De erbjuder en rymlig och skyddad yta att njuta av utomhus, utan att oroa sig för vädrets makter. De kan också komma med sidoväggar för extra skydd och privatliv.

markiser

Fördelar med markiser

Energi- och kostnadsbesparingar

Markiser är inte bara till för att ge skugga och svalka; de hjälper även till att minska behovet av luftkonditionering genom att blockera direkt solljus innan det når fönsterrutor och uppvärmer ditt hem. Detta kan leda till märkbara besparingar på dina energiräkningar under varma månader.

Solskydd och komfort

Att minska solens intensiva strålar gör ditt hem eller arbetsyta mer komfortabelt. Dessutom skyddar markiser möbler, golv och mattor från blekning orsakad av UV-strålning.

Förbättrat utomhusliv

Markiser kan förvandla en sidan av ditt hus eller trädgård till en skuggig, inbjudande plats att tillbringa tid. De expanderar ditt boendes användbara yta och tillåter dig att njuta av utomhusmiljön även under de varmaste timmarna på dagen.

Fler nyheter