Snyggare slutprodukt med polerskivor

31 juli 2021 lily_hansen

När en produkt av metall är tillverkad ska den putsas till så att den får en fin yta. När man har svetsat ihop två metallbitar vill man inte att svetsfogen ska synas. Det finns olika procedurer för metallbearbetning, som exempelvis gradning, fasning och uppruggning av ytan.

Det sista momentet är polering, så att produkten får sin slutfinish. Ytan kan variera, men det vanligaste är att man vill ha en blank, glänsande finish. Kranar, stålrör på möbler, handdukstorkar och liknande ska glänsa, och då använder man polerskivor.

Man polerar bra med tyg

Det är vanligt vid manuell polering att man gör det med en tygbit eller trasa. Textil passar bra för ändamålet, och även vid industriell polering kan man använda tyg. Polerskivan består av flera lager tyg, är rund och har ett metallnav i mitten och har en liten axeltapp.

Polerskivan sätts fast i en maskin och man tillför polermedel, och sedan snurrar skivan runt och polerar ytan på produkten. Det är noga med denna efterarbetning, för kunderna tittar på ytan. Produkten måste vara felfri, så att den lockar till köp.

Vax gör poleringen ännu bättre

Det finns företag som är experter på alla sorters metallbearbetning, och de levererar allt från stålborstar till polerskivor för maskinell användning. Gå in på en sådan hemsida och titta på de stora valmöjligheterna som finns när det gäller att få snygg finish på dina produkter. Till exempel är vax ett fantastiskt polermedel.

Vax är en hel vetenskap, för det finns vaxtyper för grovpolering eller slutpolering. Du kan polera olika sorters metaller, inte bara rostfritt stål utan också exempelvis aluminium, koppar, silver eller mässing.

Förutom högblankt krom finns det också ett mode med matt finish på inredningsdetaljer. Du kan välja olika sorters ytfinish och även olika sorters vaxtyper för att få din produkt att se ut precis som du vill ha den.

Fler nyheter