Specialister på skatterådgivning i Stockholm

17 maj 2021 jonas_olsson

Alla förstår varför man måste betala skatt, men ingen vill betala för mycket. Man vill behålla så mycket pengar som möjligt i företaget, så att man kan köpa in mer varor eller maskiner för sin verksamhet. Det kan löna sig att anlita en konsult som är expert på skatterådgivning i Stockholm just för att inte betala för mycket i skatt.

Olika bolagsformer har olika skatteregler, och det kan vara fördelaktigt att prata med en redovisningsexpert som också är sakkunnig i skattefrågor. Man kan ibland behöva byta till en annan bolagsform, och ibland finns det också fördelar som en företagare inte vet att han kan utnyttja.

Fördelning mellan perioder

Ibland handlar det om periodisering, en möjlighet att fördela skatten över tid, så att det inte blir så enorma belopp som ska betalas på en gång. Ordet skatteplanering används ofta som en negativ term som antyder skattefusk, men så är det inte alls. Rätt utförd skatteplanering kan faktiskt ofta rädda ett företag undan konkurs. Anlita en expert som hjälper dig.

Man kan periodisera mycket i ett aktiebolag, så både intäkter och kostnader kan delas upp och delbetalas. Man kan också skjuta upp skattebetalning, och en redovisningskonsult kan ge dig den exakta skatterådgivning du behöver. Reglerna ändras ibland, och en skatterådgivare är alltid uppdaterad om de senaste förändringarna. Det är tryggt att veta för dig som företagare. 

Överlåtelse och generationsskifte

När ägarens barn ska ta över verksamheten kommer ofta skatten upp som en viktig faktor. Hur gör man ett smidigt övertagande? Den som säljer sitt företag vill också kunna göra en skatteplanering inför affären. En expert vet vad man ska tänka på när man funderar på att sälja sin firma och få så bra förtjänst som möjligt. Funderar du på en förändring av något slag, är det klokt att först rådfråga en expert för att få skatterådgivning.

Fler nyheter