Ta hjälp av en bra kartongresare

27 april 2021 lily_hansen

Du står i en butik hela dagarna och packar monotont upp från kartonger till hyllor. Kanske drömmer du dig bort till soligare breddgrader. Eller till helgen när du ska få sova och bara göra precis det du vill. Varje dag är ungefär den andra lik, där du fortsätter få in kartonger och fortsätter packa upp dem. En efter en. Dag efter dag. Tills du en dag börjar låta tankarna sväva iväg åt ett helt annat håll.

För plötsligt börjar du fundera över det du gör och hur du gör det. Hur du skär av tejpen på kartongen och öppnar dess lock. Ser vad som är i och börjar plocka ur innehållet. Men nu börjar du undra över hur det gick till när allt landade i kartongen. Är det någon som suttit och lagt in alla dessa chokladbollar i kartongerna och sedan satt plast över? Har någon sedan noga stoppat ner allt i passande kartonger och tejpat ihop?

Ett, två, tre

När du står i slutet på ett led, som i en butik, så kan det vara spännande att få veta vad som hänt innan dess. Det kan till och med göra att du tycker att ditt jobb blir mer intressant och att du även blir ödmjuk för allt jobb som kommer innan dess. Men så illa är det sällan så att någon person har stått och lagt ner varenda pinal i en kartong och sedan passat dessa i en större kartong. Inte heller är det någon som har stått och tejpat varje kartong för sig.

Det man istället använder sig av är ett produktionsband med bland annat en kartongresare, som tar den platta kartongen och viker upp den så att den är redo att packas. Det går lätt som ett, två, tre och behöver inte den minsta hjälp av någon mänsklig hand överhuvudtaget.

Fler nyheter